SCAN-2-BIM

Een nauwkeurige BIM-Basis

Pdb|design is pionier op dit gebied en heeft de standaard gezet waar het gaat om het digitaal inmeten van gebouwen. Waarbij een perfecte virtuele 3D-weergave van een gebouw de beste basis vormt voor verbouw, restauratie of renovatie.

Pdb|design is zonder twijfel het meest ervaren bureau op het gebied van het vervaardigen van hoogwaardige 3D-modellen, direct geschikt voor BIM-toepassingen. We hebben de standaard gezet voor digitaal bouwen in de bestaande wereld.

Reeds vele jaren geleden gingen we van start als pioniers in het digitaal inmeten van gebouwen met 3D- laserscanners. Deze drive en onze ervaring in verbouw, transformatie en cultureel erfgoed hebben wij ingezet om BIM succesvol in te zetten in de bestaande bouw. BIM is in de huidige tijd niet meer weg te denken. Met BIM wordt alles in één keer zeer accuraat vastgelegd. En kunnen nieuwe plannen tot in detail worden uitgewerkt.

Scan-2-Bim model: stadhuis Groningen
Een goed begin is het halve werk. Scan-to-BIM is hét startpunt voor elk verbouw- of renovatieproject. We vonden het dan ook een grote eer dat de gemeente Groningen ons vroeg om een 3D-scan van het stadhuis te maken ten behoeve van een grote verbouwing. Een mooi project waarbij we een iconisch gebouw, met vele vertrekken, tot in detail in kaart hebben gebracht.

Eerst werd door onze experts de bouwtoestand met laserscanners zeer nauwkeurig ingemeten. Onze bouwkundige BIM-modelleurs hebben de scan gebruikt als 3D-onderlegger voor een gedetailleerd BIM-model. Het grote voordeel is dat alle betrokken partijen, zoals constructeurs en installateurs, op basis van exact hetzelfde model hun plannen kunnen maken. Dit minimaliseert fouten en bespaart kosten. Een ander voordeel is dat er eerder kan worden begonnen met verbouwen.

Meer weten?
Meer weten over wat Pdb|design voor u kan betekenen op het gebied van Scan-2-BIM? Bel of mail ons voor meer informatie of het plannen van een, uiteraard geheel vrijblijvende, afspraak.

Wat zijn uw plannen?

De perfecte basis voor het hele traject

Onzekerheden en aannames zoveel mogelijk beperken

Conform afspraak en/of demarcatielijst opgezet naar wens

Alleen nuttige en bruikbare informatie in het model

Een goed uitgangspunt voor ontwerpen in 3D

BIM

buildinginformationmodel | samenwerking

3D Laserscanning

accuraat | puntenwolk

Solibri

foutreductie | controle

Virtual Reality

ruimtelijkebeleving | 3D