Woonhuis Pop Dijkemaweg

NIEUWBOUW MODERN KLASSIEKE WOONHUIS

Het betreft hier het ontwerp van een nieuw te bouwen woonhuis in Groningen. Om kort te gaan: dit wordt een heel mooi en klassiek huis. De kavel bevindt zich in een oude straat op een plek waar voorheen een school stond. Uitgangspunten voor het ontwerp zijn een goede en mooie manifestatie aan de voorkant waarbij het pand goed moet passen in het bestaande straatbeeld en bij het landelijke karakter van het historische bebouwingslint. Het huis wordt een ‘moderne klassieker’.

De woning heeft een kenmerkende individuele vormgeving en een compacte, eenduidige hoofdvorm met een rieten dak. Bij het rieten dak hebben we gekozen voor een klassieke steile vorm die, in combinatie met de ferme schoorsteen, aan vormgeving uit de jaren 30 refereert. Waarbij we voor een mooie steen hebben gekozen die goed bij het huis, het rieten dak en het straatbeeld past. Het metselwerk op de begane grond verspringt bij elke laag waardoor extra detaillering ontstaat. Voor de eerste en tweede verdieping is een prachtige pui ontworpen die het huis een eigen en uniek gezicht geeft. De pui zorgt voor een open uitstraling en voegt veel kwaliteit toe aan de achterliggende ruimtes.

De garage met overkapping vormt een mooi en integraal onderdeel van de woning. Er is bewust gekozen de woning niet te dicht op de weg te plaatsen omdat dit de ruimtelijke kwaliteit ten goede komt. De uitvoering start in het voorjaar van 2020.