Woongebouw Oosterhamrikkade

OOSTERHAMRIKKADE, COMPACT EN GOED WONEN TUSSEN DE GROTE BLOKKEN

De gemeente Groningen zet sinds 2011 sterk in op jongerenhuisvesting. Pdb|design ontwierp een compact, markant gebouw aan de Oosterhamrikkade met 16 woonstudio’s dat goed past bij de al bestaande, grotere bouwblokken eromheen. Met een rode steen, een strakke verticale belijning en grote raampartijen ontstond een fraai en functioneel gebouw met een herkenbaar terugkerend patroon.

Nieuwbouw woongebouw

Het ontwerp van een representatief en stedelijk woongebouw in een gebied dat volop in ontwikkeling is vraagt om speciale aandacht waar het gaat om functionaliteit, esthetiek en verbinding met de omgeving.

Het nieuwe pand bestaat uit vier bouwlagen die tezamen zijn ingevuld aan de hand van een raster van staande aluminium kozijnen met afwisselend Franse balkons. Deze heldere structuur verdeelt de gevel op een wijze die aansluit bij het straatbeeld en is zowel van dichtbij als veraf, vanaf de overzijde van het kanaal, te herkennen en goed te onderscheiden zijn.

Dankzij de gekozen materialen, kleuren en de sterke mate van detaillering en verfijning in het metselwerk is een fraaie nieuwe toevoeging aan het straatbeeld van de Oosterhamrikkade ontstaan.