Villa Praedinius

WOONVILLA PRAEDINIUSSINGEL, CHIQUE IN HET KWADRAAT

De verschillende chique appartementen in deze woonvilla zijn maatwerk, waarbij de wensen van de toekomstige bewoners als basis zijn genomen. Maar ze zijn dusdanig ontworpen dat de originele kwaliteiten van het pand zoals de hoge verdiepingshoogtes, hoge ramen en balkons optimaal worden benut en in ere zijn hersteld. Naast de verbouw naar appartementen is er ook sprake van een volledige renovatie aan de buitenzijde. Zo zijn de twee oorspronkelijke voordeuren en tal van ornamenten in ere hersteld. De niet- originele uitbouw aan de achterzijde is verwijderd om ruimte te creëren voor een uitbouw op de begane grond.

Daarbij is er een royale houten serre toegevoegd. Het volume van deze drie verdiepingen tellende serre wordt gekenmerkt door afgevlakte hoeken en een hoge mate van detaillering, waardoor een verfijnd en sjiek beeld ontstaat. De serre en balkons hebben een stijlvolle en passende mate van decoratie die tot uiting komt in het gebruik van sierlijsten, geprofileerde panelen en sierornamenten.

Voor de reconstructie van deze voordeuren hebben we als het ware met reverse engineering met 3D fototechnieken een 3D reconstructie gemaakt. Het stelt ons nu in staat de deuren te laten produceren waardoor er weer een passende entree ontstaat voor deze villa.

Villa Praedinius weer tot leven gewekt De uitbreiding is in lijn met de bestaande, rijk gedetailleerde gevelbekleding van de begane grond uitgevoerd en kreeg dezelfde robuuste uitstraling. Het penthouse kreeg een absolute wow-factor dankzij de hoeveelheid glas in zowel het dak, de loggia, dakkapellen als de interne pui rondom de zogenaamde stijgkern. Uitgevoerd in een stoere en industriële stijl zorgen deze interne pui en de lichtstraat voor een werkelijk sensationeel beeld.

Door de toevoeging van de rijk geornamenteerde houten serre, balkons en het spectaculaire penthouse kreeg de achtergevel weer een waardig aangezicht dat aansluit bij de uitstraling en grandeur van het oorspronkelijke pand. Dit iconische pand aan de Praediniussingel is als het ware weer tot leven gewekt. Een in het oog springend project waar pdb|design met overgave en trots aan heeft gewerkt.