Transformatie Villa

RENOVATIE VILLA AAN DE RIJKSSTRAATWEG

Deze villa uit de jaren 70 heeft heel lang leeg en te koop gestaan. Er moest heel wat aan gebeuren zoals het verwijderen van asbest uit het dak en het renoveren van de nok en het metselwerk. Gelukkig was het huis zeer degelijk gebouwd, ondermeer met betonnen zoldervloeren, zodat er een goede basis was om een vergaande metamorfose te realiseren. We hebben de villa een totaal nieuwe uitstraling kunnen geven.

Zo is het metselwerk verwijderd en zijn de gevels van een nieuwe dikke isolatielaag voorzien die vervolgens wit zijn gestuukt. Ook zijn alle asbesthoudende singels verwijderd en is ook het dak volledig geïsoleerd. Op het dak is een prachtige rieten kap gekomen die het huis een totaal andere uitstraling geeft. De schoorsteen is in de nok vervangen door een glazen piramide. Dit daklicht zorgt ervoor dat het licht heel diep de woning inkomt.

Alle verschillende vertrekken worden zo via het lichte trappenhuis, dat de hoofdader en het pronkstuk van het huis is geworden, verbonden. Ook het kantoor in de kelder. Verder is er een aan het huis een stuk toegevoegd en zorgen verschillende doorbraken voor ruimte en verbinding.

We zijn primair uitgegaan van de wensen van de bewoners en van wat er in de villa al aanwezig was. Daarbij is alles eerst met laserapparatuur gescand. Daarna konden de opdrachtgevers via een VR-bril exact zien hoe alles zou worden. Door het witte stuukwerk, het rieten dak en de glazen piramide heeft het huis een schitterende uitstraling gekregen. Het werd een totale metamorfose in optima forma. Waarbij we veel loze ruimte hebben kunnen toevoegen aan het effectieve woonoppervlak. Door zwaar te renoveren is de villa in feite tijdloos gemaakt.