Postwagen Tolbert

HET PARTYCENTRUM VAN NOORD-NEDERLAND

Partycentrum De Postwagen in Tolbert is al decennialang een begrip. Wie is er niet geweest? Nadat het bestaande partycentrum door een enorme brand compleet werd verwoest ontstond de mogelijkheid om een nieuw pand te ontwerpen dat past in de bestaande context en dat waarbij de Postwagen voelt als een maatpak voor zowel de gasten als de medewerkers.

Met de nieuwbouw is de kans aangegrepen om alle functies van de Postwagen in één pand met dezelfde uitstraling onder te brengen. 

Er is gekozen voor een historiserende opbouw van het hoofdgebouw aan de Hoofdstraat. De klassieke gevelindeling, de roedeverdelingen in de kozijnen, de sierlijsten en de royale risaliet, een markant uitstekend deel van de voorgevel, geven het pand een historisch, rijk en statig voorkomen. De risaliet aan de voorgevel steekt op de eerste verdieping dusdanig ver uit dat de ruimte eronder een overdekte entreezone is. De ruimte ervoor is ingericht als terras en zorgt voor een prettige, vriendelijke buffer tussen straat en voorgevel.

We zijn trots op het resultaat dat we met elkaar hebben bereikt!