Peizerplein Groningen

Peizerplein

Het betrof hier de nieuwbouw van een verzamelgebouw met een winkel met showroom, een bouwmarkt en een winkelpand op bedrijventerrein Peizerweg te Groningen met een totaaloppervlakte van 9900 m2 opgeleverd.

De drie grote bedrijfspanden zijn in een U-vorm op de kavel geplaatst. De ruimte binnen deze vorm wordt als parkeerterrein en terreinontsluiting gebruikt. Aan de twee weerszijden bevinden zich twee vrijwel identieke bedrijfsgebouwen van de Welkoop en een meubelspeciaalzaak. Het bedrijfspand op de kop wordt gebruikt door de bouwmarkt Karwei.

De twee identieke bedrijfspanden bestaan uit twee bouwlagen en worden gekenmerkt door een langsgevel die volledig in een glazen pui is uitgevoerd. De kopse kanten en de achterzijde zijn in een zwart sandwichpaneeluitgevoerd dat ter plaatse van het platte dak tegelijkertijd een kleine overstek biedt voor de glazen pui.Dit overstek is aan de onder- en binnenzijde uitgevoerd in een rode paneelvulling.

Ook het pand van de Karwei bestaat uit twee bouwlagen, maar vanwege het formaat en de plaatsing op de kavel domineert dit pand het totale beeld.
De entreezone bevindt zich in een glazen volume dat uit het hoofdvolume treedt. Het dak hierboven steekt uit en zorgt voor een luifelwerking boven de entree. Op deze manier wordt het voor de bezoeker al snel duidelijk waar de entree zich bevindt. Het pand van de Karwei is anders gematerialiseerd dan de twee vleugelgebouwen dankzij de keuze voor grijze, horizontaal geplaatste golfplaten.