Martinihotel Groningen

UITBREIDING HOTEL, BUD GETT EN WEEVA

Verbouw en uitbreiding van diverse horecagelegenheden (restaurants en hotels) aan het Zuiderdiep in Groningen: het Martini Hotel, WEEVA en het BudGett-hostel.

Het Martini Hotel is gevestigd in het gebouw dat ooit het Weeva was en bevindt zich aan het uiteinde van het Damsterdiep. In een periode van acht jaar (2005-2013) is er in verschillende fasen gewerkt aan de uitbreiding en verbouw van het complex. Het gehele complex grenst aan het Gedempte Zuiderdiep, de Prinsenstraat en de Rademarkt en heeft meerdere verschillende horecagelegenheden.

Het Martini Hotel (voormalig Weeva) is uitgebreid met circa 5000 m2 aan hotelkamers en onder de naam Budgett Hostels is een hostel met een eigen toegang gerealiseerd aan de Rademarkt 3. De grote uitbreiding met daarin 46 hotelkamers is in de zomer van 2009 in gebruik genomen als uitbreiding van het bestaande Martini Hotel aan het Gedempte Zuiderdiep. Daarnaast is er een riant penthouse ontworpen op de vijfde verdieping met uitzicht over de hele stad die bereikbaar is via een eigen lift.

In deze nieuwbouw zijn circa honderd vertrekken gerealiseerd. Dit bouwwerk wordt gedragen door een kolommenstructuur aan de buitenzijde van het gebouw. De bovenste twee verdiepingen worden verbonden middels een loopbrug van twee verdiepingen met de uitbreiding boven het bestaande hotel.

In navolging van de uitbreiding van het Martini Hotel is een waardige horecagelegenheid gerealiseerd. Aan het Zuiderdiep zat eerder al een klein restaurant. Door de begane grond van twee hotelvleugels samen te voegen en de binnenplaats hierbij te betrekken, ontstond een riante horecagelegenheid. Geïnspireerd op de oude sfeer van de Weeva van weleer is het nieuwe restaurant opgetrokken in een sfeervolle, authentieke stijl.