Herstel Steentilstraat Groningen

HERSTEL DRIE MONUMENTALE PANDEN AAN DE STEENTILSTRAAT

Aan de Steentilstraat in Groningen zijn drie monumentale panden met achterliggende bebouwing volledig herontwikkeld en gerestaureerd. Pdb|design tekende voor het ontwerp. Wat we hebben bedacht? De plint van het linkerpand bestaat uit een glazen winkelpui met toog, passend bij het stucwerk. De gevelafwerking heeft een blokverdeling. Bij de overige twee gevels is gekozen voor een herinterpretatie van de oorspronkelijke houten winkelpui met royale, klassieke kroonlijsten met fries en kapitelen.

Deze historiserende winkelpuien zijn zorgvuldig afgestemd op het geveltype en het herstel is met veel aandacht voor detail uitgevoerd. De gekozen kleuren zijn gebaseerd op een kleurhistorisch onderzoek en zorgen ervoor dat de oorspronkelijke sfeer en uitstraling van deze panden na jaren weer tot leven zijn gekomen.

Naast de esthetische opwaardering van de voorgevels is er op het achtergebied van deze panden ruimte gevonden voor wat ‘historiserende nieuwbouw’ wordt genoemd. In dit nieuw toegevoegde volume zijn een zestal fraaie stadsappartementen opgenomen.