Herstel rijksmonument Shufu State

RESTAURATIE EN RENOVATIE MONUMENTALE BOERDERIJ

Restaurant Shufu State is gevestigd in een mooie monumentale boerderij die zichtbaar is vanaf de weg Groningen - Appingedam. Nadat een brand het voorhuis verwoestte was er veel werk aan de winkel. Zeker bij een monumentaal pand komt dat heel precies.

Pdb|design tekende voor het opstarten van de soms complexe vergunningsprocedures, de voorbereiding van de uitvoering en een zorgvuldige begeleiding bij de daadwerkelijke restauratie van het pand. Met respect voor de oude contouren en het monumentale karakter werd alles grondig gerestaureerd en gerenoveerd. Zorgvuldig werk waarbij zoveel mogelijk van het oude pand en monumentale waarde bewaard is gebleven. En nieuwe delen zo gebouwd en gereconstrueerd werden als ooit de bedoeling was.

Daardoor is aan de buitenkant bijvoorbeeld niet te zien dat Shufu State over een hypermoderne installatie voor luchtverversing beschikt die energie uit de kookdampen opwekt. Met het gedetailleerde 3D-ontwerp verliep de samenwerking met zowel de aannemer, de installatieadviseur en de installateur uiterst voorspoedig!