Grand café en hotel de Jonge Assen

HOTEL DE JONGE ONDERGAAT METAMORFOSE

Het betrof hier de gefaseerde verbouw en interieurontwerp van de receptie, lobby, zalen, hotelbar, grand café & conferentieruimtes van Hotel de Jonge in Assen door pdb|design. Gelegen aan de Brinkstraat in hartje Assen bevindt zich al generaties lang het bekende Hotel de Jonge.

Jarenlang hebben het hotel, het bijbehorende grand café en een aantal (feest-) cafés onder het zelfde dak naast en met elkaar gefunctioneerd. Totdat halverwege 2017 werd besloten over te gaan tot sluiting van de nachthoreca. Hierdoor kon de grondige verbouw van het gehele hotel inclusief het grand café van start gaan.

De opdracht bestond uit een volledige, integrale en gefaseerde verbouwing van de receptie, lobby, hotelbar, het zalencentrum, enkele conferentieruimtes en het naastgelegen grand café met terras. Daarnaast heeft pdb|design het volledige interieurontwerp voor alle publieke functies mogen verzorgen.
Het grand café voldeed niet meer aan de esthetische en praktische wensen en was toe aan een grondige opknapbeurt.

Zowel de keuken, het restaurantgedeelte, de bar en de kenmerkende serre zijn vernieuwd en op een meer logische wijze georganiseerd binnen de muren van het bestaande pand.

In het interieurontwerp is een belangrijke rol weggelegd voor het centraal geplaatste barmeubel. Door de nieuwe plek van de bar en een strategische doorbraak door een bestaande muur worden de twee bestaande ruimtes zowel praktisch als esthetisch met elkaar verbonden. Deze verbinding wordt versterkt dankzij de zeer herkenbare uitstraling die zich aan alle zijden van het grand café laat zien en laat gebruiken. Kenmerkend is het gebruik van materialen als messing, groene metro-tegels in visgraatmotief en donkergrijze natuursteen afwerkingen.

Na de afronding van het grand café zijn de ruimtes van de voormalige nachthoreca samengevoegd om ruimte te gaan bieden aan de publieke functies van het hotel zelf. De receptie, lobby, hotelbar, conferentieruimte, het zalencomplex en alle achtergrondfuncties van het hotel zijn onder 1 dak georganiseerd en hebben er voor gezorgd dat het hotel weer een entree aan de Brinkstraat heeft. In het interieur is een grote verbindende rol weggelegd voor de nieuwe, ruime lobby en receptie die het hotel weer een passende moderne uitstraling meegeeft.

Met het interieurontwerp van zowel het grand café als het hotel is tegelijkertijd een nieuwe identiteit aan het bedrijf meegegeven. Er is gekozen voor een stijlvolle, warme samenstelling van kleuren en materialen die het hotel weer charme, kwaliteit en vriendelijkheid doen uitstralen. Zo wordt er ondermeer veel gebruikt gemaakt van messing, groene fluweelstof, eikenhouten accenten en stijlvolle marmeren vloertegels. Intussen zijn deze kleuren en materiaal ook doorgevoerd in de menukaarten en huisstijl van het hotel zelf, waardoor gesproken kan worden van een volledig integrale verbouwing en restyling van het hotel, het grand café én het bedrijf zelf. Met een zeer fraai eindresultaat!