Diverse Bouwmarkten

Bouwmarkten

Revitalisering Gamma en Automat te Veendam

Het betrof hier de verbouw van het aangezicht en entreegebied van de bouwmarkt Gamma en autospeciaalzaak Automat.

Op het bedrijventerrein ten noordoosten van Veendam zijn een bestaande vestiging van de Gamma en de naastgelegen autospeciaalzaak Automat door Pdb|design vernieuwd en verbouwd.

De circa 3000 m2 tellende bouwmarkt is voorzien van een veel meer aansprekende entree en nieuw gevelmateriaal. Wellicht leuk om te weten: de nieuwe gevel dient als model voor alle nieuwe gevels van Gamma ́s in heel Nederland. Ter plaatse van de entree is een nieuw volume toegevoegd dat uitsteekt ten opzichte van het bestaande gebouw. Dit hoge glazen volume zorgt voor een lichte en aansprekende entree van het pand en dankzij de blauwe kleurstelling van de constructie, kozijnen en panelen past de nieuwe entree perfect bij de uitstraling van de Gamma. De verticale gevelbeplating is vervangen door een strakke uitvoering van horizontaal geplaatste golfplaten. De combinatie van deze zilverkleurige beplating en de blauwe entreezone maken het aangezicht weer volledig van deze tijd en representatief.

Dit geldt ook voor de gevel van de naastgelegen autospeciaalzaak Automat. Ook hier zijn de verticale platen vervangen, maar in dit geval door zwarte golfplaten. De wijze waarop dit gebeurt is, zorgt voor een breder en mooier aangezicht van het pand en de winkel.

Nieuwbouw Karwei aan de Peizerweg, Groningen

Het betrof hier het ontwerp van een nieuwe bouwmarkt aan de Peizerweg
in Groningen. Voor deze 5500 m2 grote bouwmarkt van Karwei hebben wij tevens de bouwkundige uitwerking verzorgd. Tijdens de uitvoering waren we onderdeel van het bouwteam.

Gamma Appingedam
Voor de Gamma in Veendam ging het om het vernieuwen van de entree. BMN Appingedam
De BMN in Appingedam.