De rietschans Haren

PAVILJOEN AAN HET PATERSWOLDSEMEER

Een locatie langs de Meerweg aan het Paterswoldsemeer vraagt natuurlijk om een zeer sterke relatie met het water. Al gauw werd besloten het paviljoen een maritiem karakter te geven en de functie van het restaurant fors uit te breiden met feest-, vergader,- en dinerzalen. Met aan de buitenzijde plek voor meerdere terrassen, aanlegsteigers en boothuisjes.

Maritieme sfeer aan het meer
De sfeer van het paviljoen is zeer maritiem dankzij de vele houten accenten in het gevelbeeld. Zo wordt het daglicht, door het gebruik van horizontale houten lamellen die voor de glazen puien zijn geplaatst, gefilterd. Daarnaast zijn ook de constructieve elementen tussen de glazen puien omhuld met hout en zijn de kolommen en balustrades van de veranda’s en balkons uitgevoerd in robuust hout.

Uit de brand: een nieuw pand
Een uitdaging en denken in mogelijkheden is eigenaren Frans Kappenburg en Fred Dalebout wel toevertrouwd. In augustus 2014 was de verf van de toen net verbouwde Rietschans amper droog toen het gebouw in vlammen opging. Het was een grote schok, maar ook een mooie en unieke kans om een nieuw en groter paviljoen te realiseren.

Een grote diversiteit aan vertrekken
Een belangrijke opdracht was het realiseren van een goed functionerend gebouw dat ruimte biedt aan meerdere, gelijktijdige feesten en partijen. Waarbij altijd voldoende ruimte is voor de vaste gasten en iedereen altijd welkom is.

Trekpleister
De Rietschans is uitgegroeid tot één van de grootste trekpleisters aan het Paterswoldsemeer. Dankzij de maritieme en paviljoenachtige sfeer is de Rietschans een plek voor elk seizoen met altijd een schitterend het uitzicht over het Paterswoldse meer!