Datacentrum Groningen

DATACENTRUM GRONINGEN, EEN GLANZEND HIGH-TECH GEBOUW

Pdb|design mocht een high-tech kantoor ten behoeve van de stalling van 5.000 dataservers ontwerpen. Het ging om nieuwbouw van het Datacenter Groningen, op het bedrijventerrein langs de A7 ten zuiden van Zuidbroek. Het gebouw is in lijn met de high-tech uitstraling van andere datacenters met een modern en strak uiterlijk ontworpen.

Aantrekkelijk aan het datacentrum zijn niet alleen de moderne technische faciliteiten, innovatieve systemen, de energiezuinigheid en veiligheid van data maar ook de gebruiksvriendelijkheid van het gebouw zelf. Naast de ruimte voor de 5.000 dataservers zijn ook de aanvullende faciliteiten voor gebruikers en bezoekers geïntegreerd in het gebouw opgenomen.

De uitstraling van het pand is uiterst strak, clean en hypermodern. De glans van het gebouw ontstaat door het gebruik van vlakke sandwichpanelen in combinatie met de zwarte aluminium kozijnen en getint glas in de pui van de voorgevel. Deze donkere, gladde, zwarte vlakken worden extra geaccentueerd door een wit kader dat zich om de vorm van de voorgevel heen vouwt. Dit resulteert in een hard contrast en een zeer fraaie belijning.