Brouwerij Martinus

VAN DRUKKERIJ NAAR BROUWERIJ

Het pand is fors verbouwd en van binnen voorzien van diverse doorbraken in de vloeren, zodat er vides ontstaan die op een verrassende manier zicht op het gehele brouwproces verschaffen. Vanaf elke verdieping is zodoende een blik omhoog of omlaag te werpen naar bijvoorbeeld de moutlift, het indrukwekkende leidingwerk en natuurlijk de metershoge roestvrijstalen brouw- en opslagketels. De afwerking van het interieur heeft mede hierdoor een industrieel, minimalistisch en tegelijk indrukwekkend karakter met zich meegekregen.

Het pand is tot de essentie teruggebracht met ruimte voor het gehele brouwproces, een restaurant-, keuken- en bargedeelte en, in een later stadium, ook voor een ruim dakterras. Het dakterras bevindt zich aan de achterzijde van het pand op een plat dak dat uitzicht biedt op, hoe kan het ook anders, de Martinitoren.

Om de beleving van een dakterras behorende bij een brouwerij extra aan te zetten is ervoor gekozen om de spanten te laten begroeien met hopplanten. De hopplanten worden geplant in hergebruikte moutzakken en kunnen omhoog groeien langs gespannen kabels die leiden tot tussen de spanten geplaatste delen betongaas.

De snelgroeiende hop zorgt dan voor een vriendelijk, fris aangezicht, beschutting en een representatieve uitstraling van een prachtig dakterras voor brouwerij Martinus!