Appartementencomplex Assen

NIEUWBOUW APPARTEMENTENCOMPLEX

Het betreft hier een slank en stijlvol gebouw langs de Oude Poststraat in Assen. Op de kop van het gebouw aan de Rolderstraat is een winkelruimte voorzien van een zeer kenmerkende, fraaie en tijdloze afgeronde hoek. Bij de aansluiting met de Rolderstraat zijn ook de entree naar de bovenliggende woningen en bijbehorende gezamenlijke berging geplaatst. De overige oppervlakte van de begane grond komt ten goede aan negen overdekte en afsluitbare parkeerplekken.

Op de eerste tot en met de derde verdieping zijn er per verdieping zeven compacte woningen met een studio-indeling. Via een centrale entree met trappenhuis en lift zijn de woningen via een galerij bereikbaar. De vierde verdieping heeft slechts drie woningen, waarvan één uitgevoerd als penthouse met groot dakterras. Hierdoor houdt het blok in visueel opzicht een bescheiden hoogte.

Het centrale trappenhuis verdeelt de gevel in twee delen: het hoge deel met vijf lagen aan de Rolderstraat en het lagere deel van vier lagen met penthouse langs de Oude Poststraat. Het regelmatige patroon van vensters aan de voorzijde is voorzien van een subtiele variatie in maatvoering: zowel in hoogte, breedte als glaspositie ten opzichte van de rooilijn. Een deel van de ramen ligt dieper in de gevel, waardoor ruimte is gecreëerd voor de ingebouwde plantenbakken en de gevel een interessant reliëf krijgt.

Al met al een fraai, stijlvol en tijdloos appartementencomplex!