Vacatures

Retail | Verbouw winkel, Ebbingestraat Groningen

 
 

 

retail Verbouw winkel Ebbingestraat, Groningen
jaar 2008
ontwerp pdb design
aannemer opdrachtgever
constructeur Goudstikker Assen
Directie opdrachtgever
fase gerealiseerd
programma cascorenovatie, vervangen gevel
discipline ontwerp, bouwkundige uitwerking

// Verbouw winkel Ebbingestraat, Groningen

Verbouw van een winkel aan de Oude Ebbingestraat in Groningen. Op deze plaats bevond zich decennia lang een fotozaak welke ophield te bestaan. Het casco is gerenoveerd en er is meer nuttige ruimte gecreëerd. Tijdens de sloopwerkzaamheden werd tevens een middeleeuwse schildering gevonden op een schouw die verstopt zat achter twee lagen voorzetwanden. De voorgevel is vervangen door een glazen pui. Visueel is de opgang naar de bovenwoning bij de frontbreedte van de winkel getrokken.