Vacatures

Utiliteitsbouw | Renovatie Fongersstede, Hereweg Groningen

 
 

 

utiliteitsbouw Renovatie Fongersstede Hereweg, Groningen
jaar 2012
ontwerp pdb design
aannemer nog niet bekend
Directie Bouwmanagement Groningen
fase in uitvoering
programma Revit entree, verkeersgebieden en voorzieningen
discipline ontwerp, bouwvoorbereiding

// Renovatie Fongersstede Hereweg, Groningen

Elk gebouw krijgt er vroeg of laat mee te maken. Ineens vind iemand het ouderwets. Of je het nu een revit, een upgrade of een renovatie of modernisering wilt noemen. We hebben dit project eens uitgelicht om te laten zien hoe eenvoudig een totaal nieuwe uitstraling te realiseren is. Zie de impressies van het ontwerp, en de foto`s van voor de vernieuwing. Hier kunt u het ontwerp zelfs via een 360-graden panorama bekijken.

De trap is ontdaan van bekleding, en voorzien van stroeve rode coating. De niet beloopbare rode vlakken kunnen in een hoogglans rood worden uitgevoerd. De houten leuningen zijn vervangen door subtielere RVS buisvormige leuningen. De staande koker naast de trap is een bestaand element. Het plafond is overal verhoogd, er is echter wel een koof ontworpen ter plaatse van het aanwezige luchtkanaal. Door hier tevens een lichtkoof te realiseren komt het lichte plafond minder op je af. De toegangsdeuren van de kantoren op de begane grond zijn vervangen. Het naambord is vernieuwd en er is een duidelijker onderscheid gemaakt tussen de etages. De lift krijgt meer hoogte mee en krijgt tevens een RVS-look. Aan de lift zijn twee rode accenten meegegeven voor een relatie met boven en de trap. Het bestaande plafond is verhoogd. Boven de bestaande schuifdeuren is een visuele verbinding gemaakt middels een geperforeerde staalplaat met glas. Aan het plafond in het voorste deel van de verkeersruimte is spiegelglas bevestigd. Dit loop van de schuifdeur tot aan de kolom en de knik in de rechter wand. Dit geeft een aanzienlijk ruimtelijker beeld. De rechterwand is als één geheel afgewerkt (nu dichtgetimmerd kozijn.) Omdat er geen direct daglicht opvalt blijft deze wand wit. Er is een gelijk kader getekend rond het rechter bedieningspaneel voor een uniforme uitstraling. Er zijn nieuwe radiatoren geplaatst, een nieuw belpaneel/ brievenbussen is nog nader te bepalen. De pui van het leegstaande kantoor is vervangen. De tussenkalven zijn verwijderd en het draadglas vervangen door veiligheidsglas. Boven deze pui is de lichtkoof doorgetrokken.